Garnvikens Grim (Kilen)

Har fått kort och mail från Grims husse Öyvind som låter meddela att Grim är en härlig hund. Han kommer bra överens med husets 2,5 år gamla jämthund Baias och de är ett fint sällskap för varandra.
Öyvind har lagt mest tid till att få en positiv och fin kontakt med Grim och kört enkel vardagsdressyr som inkallning och sitt, som också klaras på distans. Passivitetsträning och enkel apportering är något som också tränas. Grim älskar att bära omkring saker av olika de slag t.ex. flaskor, grenar, skor m.m. Han är samarbetsvillig och varvar lätt ner. Hemmavid går Grim lös (under kontrollerade former) och har aldrig stuckit iväg på egen hand. Kontaktträning lönar sig. (min anmärkning)
Grim har alltid haft en enorm matlust och mankhöjden vid 7 mån är ca 62-63cm. Vikten okänd.
Till vår-vintern kommer det att tränas på fältfågel.

         
Grim 2,5 mån              Här med Baias   

                  
         
         


Gea 7 månader

Har fått en lägesrapport från Terttu och Åke som låter meddela att Gea är en glad och livlig hund som ändå har förmågan att koppla av när så krävs. Gea kan t.ex. sitta tyst med på älgpasset även när ett ej skjutbart djur passerar helt nära.
Hon söker ut bra, ca 100m, åt varje håll med god kontakt i skog så väl som på fält. 100metersspår med två vinklar klaras utmärkt. Gea älskar att bära och bär hem morgontidning från brevlådan varje dag (ca 150m). Apporteringen tränas därför med spontanmetoden.
Lydnaden fungerar bra där den viktiga inkallningen är 100procentig även på långt håll. Stopp-kommandot tränas det mycket på och detta fungerar med signal och handtecken på 100m. "Stanna kvar" fungerar också bra även med störning. Ligg, sitt och gå fot är något som Gea nu behärskar. Fritt följ arbetar Åke just nu extra intensivt med. I de närmaste planerna ingår också att testa Gea på fältfågel.
Exteriört är Gea välkroppad med ett tätt, något kort hårlag där skägget nu har börjat växa till sig. Vid 7 månader är vikten 23kg och höjden 59cm.

Bilder från Åke o Terttu

      
Gea 7 mån

RSS 2.0