Gnista

Gnista, som blev kvar hos oss, är det väldigt mycket jakt i. Hon har en stor motor och orkar hur mycket som helst känns det som. Nu får man ju ta det lite lugnt innan skelett och ligament m.m. vuxit färdigt.
Vi vill styra vilken typ av jakt Gnista ska syssla med och vill därför att inkallnings- och stannakommando ska vara ovillkorligt i alla lägen! Vilket det inte är i Gnistas fall när avståndet till husse/matte blir längre eller en frestande hare skuttar upp framför nosen.
Tränar just nu fritt följ, inkallning, stoppet, ligga/sitta kvar och apport. Vid apportträningen tränas Gnista att sätta sig i kastet. Just nu vill hon släppa apporten lite för tidigt. Nu provar jag med att själv ligga ner vid Gnistas avlämning. Får hoppas att det fungerar. Utkommando och dirigering har vi också startat upp med i liten skala.
Precis som Tosca är hon naturligt duktig på spår. Det lilla jag tränat har jag gjort i samband med Toscas fullbruksspår, 400 meter och minst 2 timmar gammalt. Gnista klarar det galant. 4 vinklar ett bloduppehåll och en tillbakagång. ( Kom dock ihåg att ta allt stegvis för att inte göra det för svårt för unghunden i början.)
Släpspår med kanin och Gnista i spårlina har vi tränat med framgång.
Exteriört: Pälsen har vuxit till sig sista månaden, men den är fortfarande för kort utom på frambenen. Den är sträv och tät, dock (ännu?) ej på huvudet. Skägg, mustasch och ögonbryn har till vår glädje också kommit fram den sista månaden. Vikt o höjd vid 6 månader: 24,5kg och 59cm.

Bilderna är tagna 29/10



   
Svansen är lång            Uttrycket, det rätta         Står ibland för fågel

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0